Szeretettel köszöntelek megújult oldalunkon! 🙂 Ha a Hulladékmentes.hu-t kerested jó helyen jársz: mostantól körforrás néven folytatjuk utunkat. A csapat és a küldetés a régi, most pedig épp roppant mód izgulunk, hiszen már két éve erre a pillanatra várunk (köszi covid!), és egyúttal reméljük az új köntösünk a Te tetszésedet is elnyeri.

Alapjaiban gondoltuk át merre is szeretnénk tovább haladni, amihez vonalvezetőként a közösségünk által megfogalmazott kéréseket is figyelembe vettük (ezúton is köszönjük, a jövőben is örömmel fogadjuk a visszajelzéseket). Ebben a cikkben röviden bemutatom, hogy milyen újdonságokkal és extrákkal találkozhatsz, valamint hogy mi maradt a régiben és milyen fejlesztések várhatóak még a közeljövőben.

Milyen újdonságokkal és extrákkal találkozhatsz az oldalon?

Új név, új cím: a legszembetűnőbb mind közül, hogy a Hulladékmentes.hu mostantól körforrás, és ennek megfelelően a honlap címe is megváltozott, ezentúl korforras.hu címen találod meg. A hulladekmentes.hu persze nem szűnt meg teljesen, ám az oldal felkeresésével azonnal átirányít ide a rendszer.
Ezen a ponton felmerülhet benned a kérdés: miért váltottunk nevet? Amikor 2016-ban elindultunk, a hulladékmentes kifejezés még merőben új volt, rajtunk kívül szinte senki nem használta. Ahogy teltek az évek nagy örömünkre egyre jobban terjedt, egyre többen csatlakoztak a hulladékcsökkentő mozgalomhoz. Ám egyúttal egyre több félreértelmezés is napvilágot látott, majd idővel olyan tevékenységekre, eszközökre és szolgáltatásokra is sorra ráhúzták a „hulladékmentes” szót, amelyekre nem feltétlenül igaz a kifejezés..
Emellett az évek során egyre nagyobb hangsúlyt kapott nálunk az oktatás, és úgy éreztük eljött a megújulás ideje. Így mint hernyóból a pillangó: megszületett a körforrás. Független, szakértői oldalunk olyan Forrás, melyből mindenki meríthet, aki a zero waste segítségével szeretne elindulni, vagy tovább haladni a fenntartható és élhető jövőnkhöz vezető úton. Várunk téged is ebben a Körben.

Új köntös: a grafikusokkal és fejlesztőkkel hosszú hónapok óta azon dolgoztunk, hogy a mostani megjelenéssel futhasson tovább az oldal, ezzel átláthatóbbá, letisztultabbá és informatívabbá válva.

Informatívabb oldal: azt a rengeteg anyagot, amit az elmúlt 6 év alatt készítettük nektek, ráncba szedtük, és többek között olyan újításokkal találkozhatsz mostantól, mint a könnyebb keresés az oldalon, az ökocímkék a termékek mellett, vagy éppen a gyakran ismételt kérdések a pénztárban.

Gyorsabb: teljesen a nulláról építettük újra az oldalt, hogy annak sebessége olyan gyorsan szárnyaljon, ahogyan mi is elvárnánk azt egy modern oldaltól.

Átláthatóbb, letisztultabb az oldal és ezáltal könnyebb a rendelés is: már maga az oldalon való lavírozás is áttekinthetőbb, a webshopban való vásárlási folyamat pedig jóval egyszerűbbé vált. Továbbá a kosárba helyezést követően nem szükséges már több oldalon keresztül űrlapokat tölteni a sikeres rendelés érdekében: mostantól egyetlen oldalon belül, és csak a legszükségesebb adatok megadásával le is tudod adni a rendelésed. Könnyebb, gyorsabb, átláthatóbb a folyamat, ráadásul mobilon is ugyanilyen jól működik.

Kívánságlista: ha nem szeretnél azonnal megvásárolni egy terméket a webshopban, de szeretnéd a későbbiek során egyből megtalálni a felhasználói fiókodba belépve, akkor mostantól erre is lehetőséged lesz. Csak kattints bármely termék oldalán a Kívánságlista melletti feliratra (ha nem vagy bejelentkezve, akkor ezt látod: „Jelentkezz be a kívánságlistához”).

 

Mi maradt a régiben?

A csapat és a küldetés: ugyanazok vagyunk mint eddig, ugyanazokkal a célokkal. A rólunk oldalon erről kicsit bővebben is találsz információt, de nem csupán kettőnkről van szó – ugyanaz a raktár és az ott dolgozó kollégák, a honlap zavartalan működését biztosító munkatársak és a hirdetésekkel foglalkozó fiúk-lányok, ahogy a könyvelő is.

Tartalom és ajándék tudásanyagok: továbbra is elérhetőek a cikkek a blogon (jelenleg 180-nál is több), a 30 napos hulladékmentes kihívás és a Műanyagmentes kihívás, illetve a Gilisztakomposztáló elkészítésének útmutatója is letölthető maradt.

Tanfolyamok: a Hulladékmentes Életmód online tanfolyam ezentúl is évente maximum 4 alkalommal indul, ha szeretnél csatlakozni, ezen az oldalon tudsz feliratkozni várólistára, így az elsők között tudlak majd értesíteni. A Műanyagmentes háztartás online kurzusra a továbbiakban is bármikor becsatlakozhatsz és abszolút a saját időbeosztásod szerint tanulhatsz.

Előadások: a jövőben is tartok offline és online előadásokat egyaránt, például a hulladékmentes életmód, hulladékgazdálkodás, vegyszermentes takarítás, fenntartható fejlődés, műanyagszennyezés és még számos egyéb témában.

Szakmai tanácsadás: az eddigi évekhez hasonlóan, kapacitásaim függvényében továbbra is vállalok szakmai tanácsadást cégek számára, ilyen volt például az elmúlt két év során az ALDI-val való szemléletformálást célzó együttműködés.

 

Milyen további fejlesztések várhatóak még az idén?

Törzsvásárlói program: várhatóan nemsokára elérhetővé válnak a törzsvásárlói kedvezmények, a részletekkel még jelentkezem.

Új online kurzusok: mindig is szívügyem volt a szemléletformálás és az oktatás, idén ez a körforráson különös hangsúlyt kap és számos új tudásanyaggal jelentkezem.

Új előadások: offline és online is elérhetővé válnak új előadás témáim. Így ha meghívsz, hogy tartsak nálatok előadást szélesebb palettából tudsz választani, de online formában is elérhetővé válik még az idén jó pár újdonság.

Bővül a webshop kínálata: az oktatási fókusz mellett továbbra is azon leszünk, hogy szépen bővüljön a webshop kínálata valóban környezettudatos termékekkel.

 

Ezúton is szeretném megköszönni mindannyiunk nevében az elmúlt hat év minden honlap látogatását, webshop vásárlását, tudásanyagokon való részvételét!

0 0 votes
Article Rating